Hillersøy røkt torsk og Hillersøy lettsaltet torsk i fiskegrateng
BILDE KUN TIL ILLUSTRASJON
Dette trenger du:
Hvit saus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
ca. 400g fisk, blanding av røkt Hillersøy torsk og lett saltet
100 g makaroni
0,5 stk. purre i tynne ringer
3 stk. egg
2 ss griljermel
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
Spe med melken og rør godt mellom hver speing. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av varmen.
Kok fisken til den er akkurat ferdig, da slipper den ikke så mye veske i selve gratengen
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Skill eggene og visp én og én eggeplomme inn i sausen. Bland inn fisk, makaroni og purre.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i blandingen.
Varm stekeovnen til 200°C. Smør en ildfast form med litt smør og hell blandingen i formen. Dryss over griljermel og sett formen litt lavt i ovnen i 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen.