Hillersøy røkt torsk og Hillersøy lettsaltet torsk i fiskegrateng

BILDE KUN TIL ILLUSTRASJON

Dette trenger du: 

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk

 

  • ca. 400g fisk, blanding av røkt Hillersøy torsk og lett saltet
  • 100 g makaroni
  • 0,5 stk. purre i tynne ringer
  • 3 stk. egg
  • 2 ss griljermel
Slik gjør du:
 
  1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
  2. Spe med melken og rør godt mellom hver speing. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av varmen.
  3. Kok fisken til den er akkurat ferdig, da slipper den ikke så mye veske i selve gratengen
  4. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  5. Skill eggene og visp én og én eggeplomme inn i sausen. Bland inn fisk, makaroni og purre.
  6. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i blandingen.  
  7. Varm stekeovnen til 200°C. Smør en ildfast form med litt smør og hell blandingen i formen. Dryss over griljermel og sett formen litt lavt i ovnen i 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen. 

 

 

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !