Hvit Dame

Dette trenger du: 

Kakebunn

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts bakepulver


Makronbunn

  • 3 eggehviter
  • 125 g melis
  • 125 g malte hasselnøtter


Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts sukker


Annet

  • 1 glass bringebærsyltetøy
  • 1 stk masipanlokk
  • Pynt
Slik gjør du:
 

Kakebunn
Pisk egg og sukker til eggedosis.  Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel og vend forsiktig inn i eggedosisen.  Hell røren i en form på 24 cm i diameter kledd med bakepapir og sett inn i kald ovn.
Stekes i 45 min på 160 grader C.  Avkjøles på rist.

Makronbunn

Mal nøttene og bland dem med siktet melis og stivpisk eggehvitene.  Bland forsiktig sammen og ha i en rund for på 24 cm i diameter kledd med bakepapir.  Stekes i 45 minutter på 160 grader.  Avkjøles på rist.

Krem

Kremfløte og sukker piskes til krem.

Legg makronbunnen på kakefatet du vil benytte.  Smør bringebærsyltetøy utover og legg et tynt lag med krem opppå. Del kakebunnen i to og legg nederste bunnen på.  Smør bringebærsyltetøy utover og et godt lag med krem.  Legg på toppen av kakebunnen,  og ta resten av krem på toppen og på sidene av kaken.  Legg marsipanlokket over.  Dekorér med friske bær, marsipanroser, sjokolade – alt etter smak og behag.

Kaken kan gjerne stå kaldt en stund før den skal spises.
Da er det bare å nyte!

 

 

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !