Bløtlegging
Deig
Bland sammen sammalt rug, fullkornshvetemel, hvetekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter. (For å få frem ekstra god smak kan du gjerne la denne blandingen stå over natten.)
Grovkutt gresskarkjernene.
Ha i hvetemel, grovkuttede gresskarkjerner, salt, gjær og honning i samme bakebolle og elt deigen godt.
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt til deigen har blitt dobbelt så stor, ca. 45 minutter.
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med vann og rull dem i gresskarkjerner. Legg brødene i to smurte 1-liters brødformer. Dekk formene med plast, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Home » Grovt brød med rug
Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.
Lykke til !