Bønes stekt servelat med kålstuing og agurksalat

BILDE KUN TIL ILLUSTRASJON

Dette trenger du: 

  • Bønes ekte servelat ca 150-200g pr porsjon
  • 1 hodekål eller annen ønsket kål
  • 1 agurk
  •  Poteter
  •  Hvitvinseddik
  • Gressløk eller bladpersille

 

Hvit saus

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 4 dl melk
  • muskat

 

 

Slik gjør du:
 
  1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
  2. Spe med melken og rør godt mellom hver speing. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper. Ta kjelen av varmen.
  3. kutt kål i tynne strimler og kok nesten helt mør i lett saltet vann, sil av og klem ut så mye veske som mulig fra kålen.
  4. bland kålen inn i den hvite sausen og smak til, ha gjerne finkuttet gressløk eller andre urter i
  5. kutt agurk i tynne skiver, bland sammen med 50/50 sukker og hvitvinseddik la stå og marinere frem til servering
  6. stek tykke skiver av servelatpølsen til gyllen og gjennomvarm
  7. server med kokte poteter og smeltet smør
 
 

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !