Rør gjæren ut i vann og tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt, dekk bakebollen med plast og la den stå til heving i ca en time.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 7 like store emner. Trill emnene runde og legg dem inntil hverandre med ca 0,5 cm klaring på et bakepapirkledd stekebrett. Én på midten og resten rundt. Dekke brytebrødet med et klede og etterhev dem til ca dobbel størrelse, ca 30. min.
Pensle med sammenvispet egg og strø på med sesamfrø (eller valmuefrø).
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader C i ca 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Tips! For å lage et grovere brytebrød kan du erstatte 3 dl av hvetemelet med sammalt hvete.
Home » Brytebrød
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din. Noen er nødvendige for at nettsiden skal fungere, mens andre hjelper oss med å tilpasse og skreddersy tjenesten best mulig for deg.
Vi benytter både egne informasjonskapsler og fra tredjepart. Du velger selv om vi vil godta alle eller gjøre egne innstillinger.
Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.
Lykke til !