Grovt havrebrød

3 timer

2 brød

Dette trenger du: 

Bløtlegging

  • 6 dl vann
  • 300 g lettkokt havregryn
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 100 g havrekli

Deig 

  • 750 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 dl skummet melk
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1 pk gjær
  • Egg til pensling
  • Havregryn til pynt
Slik gjør du:
 

Bland sammen havregryn, sammalt hvete, havrekli og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.

Ha hvetemel, salt, sukker, melk og rapsolje i samme bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.

Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbelt så stor.

Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Pensle brødene med sammenvispet egg. Rull dem i havregryn og lag forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. Legg brødene i to smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.

Stek brødene på en rist nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

 

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !