Eplekake

Dette trenger du: 

  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 4 egg
  • 110 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 3 epler
  • 1,5 t malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 60 g hakkede mandler

 

Slik gjør du:
 

Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen.

Bland inn hvetemel og bakepulver.  Ha røren i en smurt springform, 24 cm.

Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av kaken.

Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.

Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !