Vossakjøt

Stolt leverandør av ekte mat opplevelser. Voss og Vestlandet har rike mattradisjoner, og folkene i Vossakjøt setter sin ære i å holde de i hevd.

Vossakjøt er smaken av førsteklasses rå varer og lokale foredlings-tradisjoner. Kjøttet kommer fra utvalgte slaktere som er like stolt av faget sitt som Vossakjøt er av sitt, og som har behandlet kjøttet med perfeksjonerte metoder gjennom genera sjoner. Det handler om å videreføre og fornye de gode smakene og de ekte, vestnorske matopplevelsene.

«Det meste av det eg kan om salting, røyking og modning av kjøt, lærte eg av far min» sier Arne Merkesdal «Dei han lærte av hadde sjølv fått kunnskapen frå sine fedrar, som igjen hadde sett korleis sine gjorde det. Så når du smakar på et stykkje fenalår eller fårepølse frå Vossa kjøt, set du samtidig tennene i eit stykkje vestnorsk historie».

Til Vossakrov «korves» kjøttet slik de gjorde det på vossagårdene fra gammelt av. Kjøttet kvernes og eltes i stedet for å hakkes. Fårepølsen røykes i eldhus med en blanding av tørr og våt orreflis, slik at det ikke brenner, men bare ulmer. Pinnekjøttet saltes i to omganger, først i lake og så med tørrsalt i ryggen, sånn at saltmengden skal bli jevn over det hele. Fena låret henger til modning i minst fire måneder under daglig oppsyn, sånn at vind, vær og et godt trent øye avgjør når det er ferdig.
Hvorfor? Fordi det er kombinasjonen av godt kjøtt, lokale foredlings tradisjoner og naturlig modning som gir den unike smaken av vilt og vakkert Vestland.

Mer informason: 
vossakjot.no

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !