Bakketun Gard

I 1948 var Gården en del av hovedbruket Austevoll på Kalandseid, og tilhørte foreldrene til dagens eier, Hans Vikøyr. På den tiden var det både kyr, kalver og griser på gården. Når Hans overtok etter sine foreldre, så startet restaureringen av gården.

Det ble bygget skogsveier, og 2 nye bygg. Beiter og den dyrkede marken fikk også et godt løft. For noen år siden ble det startet med utleie av lavvo og bålplasser, slik at byfolk kan komme og kjenne litt på gårdslivet. Det finnes også 16 bikuber på gården.

Hans har lenge hatt et ønske om flere dyr på gården, og drømmen har så definitivt gått i oppfyllelse med 7500 høns fordelt på to hønsehus. Både Hans og Kona er utdannede agronomer, og har lang erfaring fra landbruket. Gården er svært opptatt av dyrevelferden, og driver tilnærmet økologisk. Hønene har god plass og rikelig med utegang, nesten som om de gikk på beite.

Mer informasjo:
bakketungard.no

Takk for at du ble med!

Du vil nå motta en epost med informasjon om kampanjen og medlemsfordelene i Coop Hordaland. Del den gjerne videre med din venn.

Lykke til !